Compania DALGAKIRAN prezintă instalații industriale de producție a azotului
Producția de azot este cea mai importantă funcție care este îndeplinită de o clasă de echipamente de separare a aerului.
Compania DALGAKIRAN, cunoscută în peste 130 de țări ca furnizor de diverse echipamente industriale, prezintă generatoare de azot Ideal Makina (Turcia).
Instalațiile de producție a azotului pe care le oferim au o gamă largă de modele și de înaltă calitate, ceea ce permite DALGAKIRAN să ocupe o poziție de lider în rândul furnizorilor de generatoare industriale producătoare de gaze.
CARACTERISTICILE GENERATOARELOR DE GAZ AZOT
Utilizarea metodelor de separare a gazelor non–criogenice în echipamentele noastre-PSA (adsorbție oscilantă de presiune-adsorbție la presiune variabilă) - vă permite să selectați parametrii stațiilor de lucru pentru nevoile individuale de producție în ceea ce privește puritatea și cantitatea de azot produsă. Designul compact al unităților rezolvă problema creării propriei stații pentru prepararea amestecurilor tehnice de gaze în imediata apropiere a locului lor de aplicare.
În plus, echipamentul pe care îl oferim permite industriașilor să abandoneze complet Transportul, depozitarea și realimentarea buteliilor de gaz. Versatilitatea generatoarelor de amestec de azot se manifestă prin capacitatea de a integra propriul sistem de control al unității într-o singură rețea de control a întregii producții.
Avantajele instalațiilor de producție a azotului pe care le oferim includ:
• puritatea amestecului de gaze produs-95-99, 9999%;
• productivitate ridicată a instalației de azot-5,5 mii m³/oră sau mai mult;
• sistem de automatizare care reduce influența factorului uman;
• fiabilitatea echipamentelor;
• o perioadă lungă de funcționare non-stop până la înlocuirea planificată a amestecului adsorbant al sitei de gaz;
• o perioadă lungă de funcționare fără probleme a instalației de azot.
PRINCIPIUL FUNCȚIONĂRII STAȚIILOR DE AZOT PSA
Generatoarele de azot constau din două coloane care conțin CMS (sită moleculară de carbon). Aerul comprimat pre-purificat trece printr-una dintre coloanele umplute cu CMS. O sită moleculară separă azotul de oxigen, monoxid de carbon, argon și alte gaze (permeat). Azotul rezultat este trimis la receptor. Între timp, alte gaze separate de CMS sunt eliberate în atmosferă. După finalizarea primei coloane (intervalul de timp este setat de sistemul de control), aerul comprimat este trimis în a doua coloană cu CMS. În acest moment, procesul de regenerare a sitei moleculare are loc în prima. Astfel, producția neîntreruptă de azot gazos este asigurată de funcționarea tandemă (sincronă) a celor două coloane ale generatorului.
APLICAȚII ALE AZOTULUI GAZOS
• Producția de ulei de floarea soarelui. Uleiurile vegetale au o structură moleculară care este ușor distrusă prin contactul cu oxigenul. Oxidarea are loc atunci când oxigenul din aer interacționează cu moleculele de trigliceride ale acizilor grași. Datorită utilizării azotului gazos, oxigenul și umiditatea sunt îndepărtate din mediu în procesul tehnologic de producere a uleiului de floarea-soarelui, inclusiv îmbutelierea acestuia.
• Ambalaje alimentare. Pe lângă utilizarea azotului pentru a crea un mediu fără oxigen în procesul de prelucrare a materiilor prime și a producției de alimente, acesta este utilizat pe scară largă în ambalajele lor. În interiorul fiecărui pachet se creează un mediu fără oxigen, care prelungește semnificativ durata de valabilitate a produselor alimentare precum nuci, chipsuri de cartofi, dulciuri, cafea, ceai, fructe uscate etc. În timpul procesului de ambalare, componentele nedorite, cum ar fi oxigenul și umiditatea, sunt îndepărtate, iar interiorul ambalajului este umplut cu azot gazos, ceea ce permite produselor să-și păstreze prospețimea pentru o lungă perioadă de timp.
• Transport. Datorită reactivității sale ridicate, azotul gazos este utilizat pe scară largă pentru transportul mărfurilor periculoase inflamabile pe mare, feroviar și rutier. Azotul este umplut cu cavități în compartimentele de marfă și rezervoare cu lichide și substanțe libere (asemănătoare prafului). Pe lângă transportul mărfurilor periculoase, azotul este utilizat și pentru transportul legumelor, fructelor și altor produse agricole.
• Automobile, aviație. Azotul este utilizat ca gaz inert în producția de amortizoare de gaz atât pentru mașini, cât și pentru trenul de aterizare al aeronavelor. În plus, gazul de azot este utilizat pentru a umple anvelopele auto și în aviație. La temperaturi scăzute la altitudini mari, aerul din anvelope începe să se condenseze și să le distrugă structura din interior din cauza umidității. Oxidarea condensului din interiorul anvelopei este împiedicată de azot gazos. În plus, anvelopele umplute cu azot gazos pierd presiune de 3 ori mai lent decât anvelopele pneumatice. Toboganele de evacuare de urgență, bărcile gonflabile și vestele de salvare sunt, de asemenea, umflate cu azot.
• Electronică. Azotul gazos oferă un mediu fără oxigen în timpul asamblării, ambalării și lipirii plăcilor cu circuite imprimate, prevenind oxidarea și asigurând o calitate superioară a produsului.
• Tratamentul termic al metalelor. Azotul gazos este utilizat pentru a preveni formațiunile dăunătoare, cum ar fi oxidarea și coroziunea în timpul tratamentului termic al metalelor, precum și pentru a crea un mediu fără oxigen în cuptoarele de topire pentru aluminiu.
• Produse farmaceutice. Transportul și prelucrarea ingredientelor la fabricarea medicamentelor, precum și ambalarea acestora, trebuie să aibă loc fără contact cu oxigenul, umiditatea și bacteriile. Acest lucru este asigurat prin crearea unui mediu inert de azot.
• Industria chimică. Azotul gazos este utilizat pentru a crea un mediu fără oxigen și uscat în procesele tehnologice în care sunt utilizate substanțe inflamabile și explozive, precum și în cazul în care este necesar să se evite reacțiile de oxidare. Azotul gazos sub presiune ridicată este utilizat pentru transportul în siguranță al produselor chimice de la un rezervor la altul. Este utilizat în procesul de îndepărtare în siguranță a oxigenului rezidual atmosferic și a umidității din rezervoarele de tratare, Silozurile și conductele.
• Tăiere cu Laser. Azotul este un gaz auxiliar utilizat în tăierea cu laser a metalului. Este furnizat sub presiune pentru a sufla metalul topit din zona de tăiere. În același timp, utilizarea azotului evită oxidarea metalului prelucrat și apariția bavurilor pe felii.
• Producția de cablu. Azotul gazos este utilizat în procesul de acoperire a firului în producția de cablu. Un alt domeniu de utilizare a azotului gazos în producția de sârmă este procesul de galvanizare prin imersie.
CALITATEA ȘI CERTIFICAREA ECHIPAMENTELOR
Oferim instalații modulare de producție a azotului care au fost testate și au primit certificate de conformitate de la Comitetul de Stat al Ucrainei privind Reglementarea tehnică, au confirmare de calitate în certificatele UkrSEPRO și au fost, de asemenea, testate și primite certificate de conformitate cu standardele internaționale ISO 9001, Rostest, TSE, TUV, Lloyd, Bureau Veritas, RosStandart.
O ABORDARE INTEGRATĂ
Furnizăm nu numai stații de separare a aerului cu azot.
DALGAKIRAN este gata să ofere clienților o soluție "la cheie" pentru întregul ciclu tehnologic de producție.
Suntem gata să analizăm nevoile dvs. și, ținând cont de nuanțele tehnologiei, să oferim cea mai bună soluție hardware. Specialiștii noștri vor forma întreaga flotă de echipamente, apoi o vor furniza și instala.
Competența noastră include, de asemenea, configurarea, punerea în funcțiune și toate tipurile de întreținere tehnică și de garanție a echipamentelor industriale.